Åpning av pilotprosjektet torsdag den 16. september i Førde

article image

Torsdag den 16. september ble piloten for en selvkjørende buss åpnet i Førde.

Prosjektgruppen som de siste månedene har jobbet med utvikling av pilotprosjektet for en selvkjørende buss var samlet under åpningen av piloten torsdag den 16. september i Sunnfjord kommune.

Før noen andre fikk teste ut bussen, fikk barnehagebarna fra Solsida barnehage smake på hvor gøy det kan være å sitte på med den autonome bussen. De fikk fortelle arrangementets deltakere litt om sine opplevelser, før fylkesordfører Jon Askeland klippet båndet i den offisielle åpningen av Førdes autonome buss.

Sammen med fylkesordføreren og ordføreren i Sunnfjord, Olve Grotle, fikk et lite følge være med på en hyggelig reise med den nye bussen.

Fylkesordfører Jon Askeland til venstre med ordfører i Sunnfjord kommune Olve Grotle.

Bussen har fått navnet Olai gjennom en navnekonkurranse, etter Olai J. Farsund som regnes som Førdes første bussjåfør. Navnet hedrer den første bussjåføren i Førde, og alle våre andre, dyktige bussjåfører, samtidig som at det minner oss om Førdes lange transporthistorie. Skyss skriver selv at "Sjølv om denne bussen kan køyre av seg sjølv, veit vi at bussjåførar kjem til å spele ei viktig rolle i mange år framover."

Prosjektfelleskapet ledes av Skyss og Kari Steinsland, som er leder for nye mobilitetstjenester i Skyss.

Kari Steinsland ledet arrangmentet den 16. september i Førde

Arrangementet ble avsluttet med et omfattende og spennende webinar med innslag om autonom transport, bærekraft, innovasjon og utvikling i Førde, Vestland fylkeskommune, Norge og verden.

Interessert? Webinaret finner du her.